Páteční večer 7. února 2020 se opět po roce sešli posedlí Dakarem z blízkého, širšího i hodně širokého okolí Hradce Králové. Protože se letošní setkání konalo v královéhradecké filharmonii, oblékli si oba protagonisté večera frak a dokonce nezapomněli ani na motýlka!

Na úvod setkání diváci nejprve shlédli přibližně třičtvrtěhodinový film o letošní rallye Dakar. Po filmu na pódium nastoupil pilot kamionu Martin Macík jr. s navigátorem Františkem Tomáškem. Svými příběhy a příhodami téměř hodinu a půl bavili všechny přítomné. Dokonce dokázali k pobavení publika využít i problém s nefunkčním mikrofonem.

Mimo jiné jsme se dozvěděli například že: „Když Ferry začne podupávat levou nohou, tak vím, že jsme v pr…. (se ztratili),“ prozradil na navigátora Martin Macík, ale vzápětí dodal: „letos si podupával pouze jednou.“

Když jsem na letošní besedu šel, čekal jsem, jak bude letošní setkání probíhat. Kdo bude účinkovat a jak se vypořádá s neúčastí oblíbeného baviče z minulého roku Honzy Brabce? Musím ale konstatovat, že se s tím oba účinkující společně vypořádali až nečekaně dobře. Diváky show s mnoha improvizacemi velmi bavila a oba účinkující sklízeli zasloužený potlesk!

Na závěr besedy opět oba závodníci ochotně pózovali pro fotografie a samozřejmě se podepisovali na kde co. Kromě vlastních podpisových kartiček podepisovali i předměty, které si diváci sami donesli. Například na pouzdra na mobil, modely aut, čepice a další předměty.

Posedlé Dakarem v královéhradecké filharmonii navštívilo celkem 600 diváků a Martin Macík jr. říkal, že to byla i letos nejrychleji vyprodaná beseda.

Související obrázky: