Takže jak už jsme psali dříve v článku Setkání s Janem Černým byli jsme na jednom z posledních tréninků a testů vozu Jana Černého před Rally Bohemia. Při této příležitosti se s ním svezla i manželka Hana.

V posledních letech s námi jezdíš na různé závody, a když máš možnost, tak se ráda se závodníky vozíš. Už jsi jela s Martinem Macíkem jr. v Liazce Frantovi i v Iveco Karlem, Martin Šoltys Tě svezl v Tatře a samozřejmě nesmím zapomenout na Tomáše Ouředníčka, se kterým ses svezla Fordem Ranger Dakar, a dokonce dvakrát na různých tratích. Svezla ses i na čtyřkolce s Ollie Roučkovou, když se Ti v Milovicích nechtělo jít pěšky. Všechny uvedené jízdy ale mají jedno společné. Vše to byly dakarské speciály. Dnes jsi jela s Honzou Černým rallyovou Škodou Fabia Rally 5 Evo, co ta změna?

To není změna 🙂 , to byl plán 🙂 ! Je to jednoduché, prostě fandíš všem, ale v každém odvětví si najdeš toho svého favorita prostě. A v rally to je u mě Honza Černý, takže jsem byla ráda, když jsem dostala svezení s ním jako dárek od synů. Díky!

Jak se ti to líbilo?

Jako pokaždé se mi to moc líbilo. Jak jinak 😀 Ono se to vlastně ani nedá popsat slovy – to se musí zažít na vlastní kůži! Prostě super zážitek!

Nebála ses? Prý občas při jízdě i někdo křičí…

Před jízdou mám vždycky takový zvláštní pocit, ale strach to není. Spíš očekávání! Já nekřičela, já se pořád směju a vysmátá jsem pak ještě dlouho co vylezu z auta 😀

Jak jízda probíhala?

Někdo z týmu mi nasadil a zapnul helmu a šup do auta! Zde musím ale říct, že do Honzova auta se mi lezlo zatím nejlépe 🙂 Pak tě připoutají a zapnou intercom, abychom si během jízdy mohli pokecat… A pak to přijde! Honza se ujistil, zda je vše v pořádku a jestli můžeme vyrazit. Nastartoval a jedem! Nejprve zvolna, než jsme odjeli kousíček za obytné domy, poté na to šlápnul 🙂 Je to opravdu velké zrychlení a do závodní sedačky zapadneš ještě hlouběji 🙂 a užíváš si rychlosti z jízdy.

Byla trať dost dlouhá nebo bys jela i delší?

Každá trať je krátká! Jasně, že bych jela i delší, ale pro představu, jaké to je si myslím byla trať asi tak akorát. Byla to trať hezká, úzká, lemovaná stromy a samá zatáčka! Prostě bezva! V určitých úsecích jsem opravdu nechápala, že se to dá projet tak rychle! Ale asi to bylo v pohodě, protože Honza se stále usmíval… Tedy při jízdě jsem ho sledovat nestačila, ale nakonec jsem dostala záznam z onboard kamery.

Jan Černý říkal, že na této trati jezdí až 160 km/h. Vnímala jsi to?

Když to říkal, tak to bude asi pravda. Já se tedy na tachometr nedívala :), ale rychle jsme teda opravdu jeli.

A jak Ti bylo po jízdě? Předpokládám, že se Ti z auta zase ven nechtělo…

Prostě další super zážitek! A já opět vysmátá! Koneckonců jako vždy… A vzhledem k tomu vedru, co bylo, jsem z auta vylezla celkem dobrovolně.

S jízdami dakarských speciálů se to teda fakt nedá srovnávat. Bylo to zase úplně něco jiného!

Už jsem toho vyzkoušela hodně a již nyní se těším na další svezení, které mám vyjednáno s Michalem Reichertem – profesionálním závodníkem v driftu. To jsem sama na sebe zvědavá 🙂

Děkuji za rozhovor a ať Ti vyjdou i další jízdy.

Související obrázky: