Co by to bylo za Legendy, kdyby se na nich neobjevilo alespoň pár jezdců z Dakar Rally nebo alespoň jejich vozy.

Osobně jsme pohovořili s Tomášem Ouředníčkem a Davidem Křípalem, kteří zde poprvé představili nový tým Toyota Gazoo Racing Czech a jeho vůz Toyota GR DKR Hilux T1+.

Kousek od něho zaparkoval svoji dakarskou škodovku Ondřej Klymčiw, který se se škodovkou již třikrát zúčastnil Rally Dakar v kategorii Classic. Pouze díky němu může škodovka říci: „Jeli jsme i Dakar!“

U expozice Praga a.s. kromě super závoďáků Praga Bohema a dvou motocyklů téže značky skromně postávala impozantní a diváky obletovaná Praga V4S DKR. Trochu stranou, téměř až na konci výstaviště, stál i vůz postavený v dílnách rodiny Macíků ze Sedlčan Project 2030. Kdo byl na některé besedě s touto sedlčanskou partou, tak ví, že si letos přivezli ze Saudské Arábie beduína.

Kromě nich zde mezi závoďáky byla k vidění i slavná kachna, tedy i z mnoha filmů známý Citroën 2CV. Do cíle Dakaru 2024 by ho měla přivézt česká závodnice Barbora Holická. Přeci jenom toto auto (zatím) moc „dakarsky“ nevypadá. Spíše vypadá dost křehce, ale před šedesáti lety byla jeho dakarská verze dokonce 4×4, když měla v zavazadlovém prostou umístěn druhý motor a převodovku.

Tak uvidíme na Dakaru 2024…

Související obrázky: